söndag 1 maj 2011









Nu kanske ni undrar vad jag har sysslat med den senaste tiden, speciellt ni som inte läser uppdateringar på fejjan. Speciellt som intentionen när jag åkte tillbaka hit i jan för fjärde ggn inte var att festa, resa och lalla vilket är det normala. Denna gång åkte jag hit för att starta någon typ av verksamhet med min Colombianska flickvän Paola för att ta mig ur fattigdomen. Det blev ett Hotel.

Även om min andra verksamhet (som inte bör associeras med mitt namn onödigt mkt) ger en svennelön i snitt så är det inte tillräckligt. Eller ens i närheten av tillräckligt. Jag gillar att konsumera. Dessutom har jag advokater i röven som gör sitt bästa för att stänga ner den. Hittills har de faktiskt lyckats ställa till med en hel del problem bl a fick de mitt webhotell att inte bara kasta ut mig, utan också hålla inne innehållet på hemsidan och t o m domänen under en period. Vad gör jag om de lyckas stänga ner den helt? Löneslav är uteslutet. Så detta är även lite av en försäkring

Hur som helst, efter oceaner av byråkrati och papperskyffling, juridisk tjafs och allmänt krångel har vi nu nyckel och kontrakt på en riktigt schysst lokal för ett hotell. Sajnat med tummavtryck och allt. Huset har 14 rum av vilka jag och Paola kommer ta ett, de fyra största blir sovsalar med fyra våningssängar i varje och resten blir privatrum med dubbelsäng. Totalt en kapacitet på över 50 pers. Nu är förstås milliondollars -frågan: hur svårt är det att fylla? Om det är någon som gillar siffror så finns en ganska ungefärlig projektion som jag använde för att övertala farsan och syrran att låna ut pengar här

Stadsdelen heter Candelaria och är den äldsta i Bogotá och är i kolonial stil. Nästan alla turister som letar budgethotell väljer denna stadsdel. Dels för att den är den äldsta och dels för att de billigaste hotellen finns här. Vi kommer primärt inrikta oss på backpackers från länder utanför Sydamerika (vilka det finns en hel del av)


En sak vi inte är helt säkra på är namnet. De två främsta kantidaterna är Hostal Goodlife och spanska versionen, Hostal Buenavida. De flesta hotellen i Colombia har djurnamn, ibland med en färg (på engelska eller spanska, som t ex Black Sheep), generiska namn som Hotel Colonial eller namn som har med omgivningen att göra som skabbhotellet vi bor på som heter Casa en la montaña. Eller så har de människonamn som värsta konkurrenten, Hostal Fatima. Goodlife och Buenavida är lite annorlunda vilket antagligen är positivt. Vad tycker ni? Hur låter det? Rösta eller kom med förslag!

Kommer bättre bilder när jag hämtar ut Slr:en från pantbanken, dessa är tagna med nalle.

Bild 1: Den lilla trädgården mitt i huset har definitivt potential även om den är lite misskött. Trädet i mitten har Lyche-frukter. Här behövs även hängmattor och bord och stolar.

Bild 2: En del av det största rummet i huset. Ska bli sovsal med 4 våningssängar.

Bild 3: Ett av de finare rummen med utsikt mot trädgården. Dubbelsäng, kanske även en extra enkelsäng.

Bild 4: Finns 7 muggar i bra skick av vilka 6 har dusch. Borde räcka åt 50 pers eller?

Bild 5: Torg i mitten av la Candelaria. Hotellet ligger mindre än 50m ifrån.

Bild 6: Efter-sajna-kontraktet-öl med ägaren på skabbig bar

Bild 7: Rum högst upp med utsikt i tre väderstreck. Allmänt rum för att softa och kanske puffa lite för de som vill (ingen idé att moralisera om detta, är trots allt backpackers som är målgruppen ;)). Massa väggar som inte är målade än, men ägaren står för det och skickar dit några gubbar imorgon.

Bild 8: Utifrån ser det kanske inte mycket ut för världen. Kablarna ska förstås bort, och funderar på att sätta nån på att göra nån fet målning över hela fasaden. Men kan bli jidder om detta, inte säkert att papperskyfflarna på ministeriet för kultur godkänner det.





2 kommentarer:

  1. Sådär, nu har jag ändrat så man kan kommentera utan att vara medlem

    SvaraRadera
  2. Bra! Testar funktionen nu. Glöm inte att uppdatera ofta, väntar med spänning på fortsättningen!

    SvaraRadera