onsdag 18 maj 2011

Första riktiga kunden
En stor dag för Hostal Buenavida: Första riktiga kunden ligger och knoppar i en nymonterad säng! Men officiellt har vi inte öppnat än. Egentligen har vi inte ens öppnat inofficiellt. Pga byråkratikrånglel kommer vi antagligen inte kunna öppna officiellt på flera veckor.

Men inofficiellt kommer vi öppna väldigt snart. De som är mest positiva tror imorgon eller i övermorgon, men jag är för van vid tidsoptimistiska colombianer för att tro på detta, men om några dagar är definitivt möjligt. Målningen är avklarad efter mkt om och men (inklusive manuell hjälp av Chiki och alla delägarna utom Mauricio som kom i finkläder). Nästan alla inköpen är gjorda men mer än nästan alla pengar är slut. Och det gäller alla delägare, inklusive undertecknad. Mauricio är problemet dock, han har bara skrapat ihop hälften av sin andel, vi andra har i stort sätt lagt ut våra andelar. Men bättre egentligen, då får jag chans att gå in med större andel (men blir kanske också tvungen att panta något). Faktum är att M inte duger till mkt mer än att dricka whiskey. Snubben är ju för lattjo, hur dåligt med pengar han än har räcker det alltid till fin-whiskey åt alla. Men häromdagen kom han faktiskt dragande med näst intill odrickbar ful-rom för första gången någonsin. Ett så gott tecken som något på att det råder svåra tider.

Det är kul hur ryktet går att något är på g utan att det syns utifrån. Kommer förbi lattjo typer då och då som vill ha en del av kakan. T ex hitta gäster mot provision eller att vi skickar kunder till deras verksamheter och de till oss. Jänkar-utrycket "when money talks bullshit walks" gör sig påmint. Men allt verkar inte vara tjurskit, tror vi kan utnyttja en del såna erbjudanden. Kommer hur som helst ha grym koll på vilka marknadsföringsinsatser som funkar bäst, bl a via ett frågeformulär som jag ska försöka få gästerna att fylla i och försäljningsstatistik. Jag kommer sköta allt som har med information och statistik att göra, detta är definitivt en svag sida hos Colombianer. Grundregeln här är att ingen vet något om någonting. Inte ens om det är deras specifika arbetsområde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar